Crear una nova llei a Catalunya que prohibeixi les modalitats extremes dels correbous; bou embolat, bou capllaçat i bou a la mar.

captura2Des de el Moviment Estelada Verda demanem que els diputats i les diputades des del Parlament de Catalunya es pronunciïn creant una nova llei que condemni sense excepcions a tota tradició, festa popular, entreteniment i tot acte fet de manera individual que faci apologia de la tortura com a espectacle de diversió. Les modalitats extremes de correbous, és un simple exemple de tortura extrema de Catalunya que no s’ha prohibit encara. Estem demanant com a mínim que abans del novembre del 2014 ja estigui prohibit les modalitats extremes dels correbous. No creiem gens oportú continuar més temps amb aquestes contradiccions de mantenir blindats altres espectacles amb animals que provoquen patiments extrems com el bou embolat, el bou capllaçat i el bou a la mar.

FINALfinal2

El grup parlamentari d’ICV-EUiA i el partit extraparlamentari PACMA ja s’han posicionat oficialment a favor d’aquesta petició. És hora de començar a pensar en una nova llei a Catalunya que prohibeixi les modalitats extremes dels correbous; bou embolat, bou capllaçat i bou a la mar.

Ajuda’ns a fer pressió als diputats/es dels grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC i la CUP enviant la següent carta a:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió: gpciu@parlament.cat

Grup Parlamentari del Partit Socialista de Catalunya: gpsoc@parlament.cat

Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya: gperc@parlament.cat

Grup Mixt de la Candicatura Unitat Popular: grupmixt_cup@parlament.cat

————————————————————————————————————

Benvolgut/da diputat/da,

M’adreço a vostè per comunicar-li que a Catalunya per desgràcia continua sent legal la tortura animal com a espectacle de diversió.

No veiem oportú que Catalunya segueixi fent apologia de la tortura en un espectacle d’entreteniment. Per això, demanem que els diputats i les diputades des del Parlament de Catalunya es pronunciïn creant una nova llei que condemni sense excepcions a tota tradició, festa popular, entreteniment i tot acte fet de manera individual que faci apologia de la tortura com a espectacle de diversió. A Catalunya encara es continuen “celebrant” legalment modalitats extremes dels correbous; bou embolat, bou capllaçat i bou a la mar.

És cert que l’abolició de les curses de braus a Catalunya va ser aprovada pel Parlament el 28 de juliol del 2010 a partir de l’Iniciativa Legislativa Popular promoguda per la Plataforma Prou! Però, només es va suprimir una part de les tradicions que utilitzen la tortura d’un animal per a celebrar una festa popular. Ja han passat 4 anys des de aleshores i no creiem gens oportú continuar més temps amb aquestes contradiccions de mantenir blindats altres espectacles amb animals que provoquen patiments extrems com el bou embolat, el bou capllaçat i el bou a la mar.

Aquestes lamentables celebracions “festives” són un exercici d’adoctrinament en la insensibilitat dels nostres fills i de les nostres filles. Un exemple seria els “bous  embolats” per la forma com se’ls tracta; pegant-los-hi fort a l’esquena amb tota la fúria, estirar-los-hi fort la cua, donar-los-hi vàries puntades al morro amb l’objectiu d’enrabiar-los i per acabar embolar-los amb foc i amb artefactes pirotècnics a les banyes que els causen un fort estrès i unes reaccions molt irritables. Totes aquestes vexacions realitzades als bous ens recorden a casos de maltractament psicològic i físic de nens i nenes que són víctimes del bullying extrem i que acaben a l’hospital o amb fortes depressions que els porten al suïcidi. El concepte de “bullying” va sorgir i va ser encunyat per nord-americans que comparaven l’assetjament escolar amb el “toreig” espanyol; tal comparació és perfectament assimilable als “bous embolats”.

Convertir la tortura en un espectacle de diversió té les seves greus conseqüències als animals i també a la nostra societat. No trenquem les branques animalistes i humanistes, si trenquem una perjudiquem l’altra. Quan es maltracta els animals, les persones estan en perill. Quan es maltracta les persones, els animals estan en perill.

 

Ben cordialment,

(Aquí el teu nom, i cognoms)

————————————————————————————————————

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s