Democràcia VS Constitució

Constitucion_de_1978

En aquestes setmanes des de que s’ha acordat la data i pregunta del referèndum de Catalunya per part de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, s’està parlant de democràcia, de la constitució espanyola i si els catalans tenen dret a decidir el seu futur votant mitjançant per un referèndum. Però nosaltres ens fem una pregunta, la Constitució està per sobre d’alguns drets fonamentals, ja sigui el d’autodeterminació en aquest cas, o d’algun altre?

iran_execution-thumb-510x446En els països on la constitució estableix, que hi ha una religió obligatòria (en estats religiosos) no es pot defensar la llibertat de culte? Estaria malament promoure una votació per decidir si la gent vol tenir dret a ser d’una altra religió, o atea? Aquest exemple no és inventat, podríem parlar de la constitució iraniana i la llibertat religiosa de Irán: https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_freedom_in_Iran

Llavors els partits politics com PP, PSOE i C’s estan en contra que els iranians puguin votar, escollir o decidir si vol llibertat religiosa a l’Iran, perquè la seva constitució no ho estableix?  A Irán l’ateisme és castigat fins i tot amb la mort perquè ho diu a la seva constitució.

La constitució esta per sobre de les persones? Hem d’acceptar aquesta fal·làcia de que la constitució és un document superior a la voluntat d’un poble? Nosaltres creiem que no. #DretAVotar #Referèmdum

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s