Més de 3.000 persones inicien a Lleida la Marxa per la Independència

Des de la societat civil l’Assemblea Nacional Catalana demana el Govern que faci el pas definitiu per proclamar l’Estat propi

Lleida (ACN). – Més de 3.000 persones han iniciat aquest dissabte a Lleida la Marxa per la Independència, un conjunt d’actes organitzats per la societat civil a tot el país, a través de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que culminaran l’11 de setembre amb una gran manifestació a Barcelona que tindrà el lema Catalunya, pròxim estat d’Europa. L’objectiu és assolir a curt termini la independència de Catalunya, i així ho ha demanat la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, que ha instat al Govern a “apostar clarament per la independència sense entretenir-se amb el pacte fiscal”. L’acte ha comptat amb un recorregut per Lleida que ha acabat amb els discursos i actuacions en la Seu Vella.L’Assemblea Nacional Catalana està convençuda que la pròxima celebració de la Diada Nacional de Catalunya “passarà a la història” perquè serà l’inici definitiu “del pas cap a la independència” fent arribar el missatge de la Marxa per la Independència a Barcelona. Segons la presidenta de l’ANC “el poble català s’ha d’aixecar i deixa d’estar abaixat” ara que “ja hi ha una majoria social favorable a la independència”.

L’ANC vol empènyer des de la societat civil “que el Govern català faci el possible per aconseguir la independència”. “Si el Govern fa el que ha de fer l’Assemblea Nacional Catalana li recolzarà, sinó haurà d’empènyer”, va dir Forcadell, que ha reclamat a Artur Mas que “es deixi estar de transició nacional i de passos intermedis i faci un pas endavant per l’estat propi sense detenir-se en el pacte fiscal “. Segons la presidenta de l’ANC “el Govern ha d’entendre que aquest país vol la independència”.

Rutes per Catalunya i parlaments de la Seu Vella
L’acte d’inici de la Marxa per la Independència ha començat aquest dissabte a primera hora de la tarda, amb la sortida de diferents rutes independentistes des de diferents punts del país com Girona, Barcelona, Tarragona o Tortosa. Les marxes s’han aturat en diferents poblacions per recollir la resta de participants que s’han concentrat en els Camps Elisis de Lleida. A les vuit de la vespre ha començat la manifestació que ha passat per l’avinguda Blondel i el carrer de Cavallers, en direcció a la Seu Vella.

Al peu del monument s’han fet els parlaments, entre altres, de personatges com el cantautor Lluís Llach -que ha repetit les paraules de Josep Guardiola sobre aixecar-se d’hora-, Meritxell Gené, la periodista Patrícia Gabancho, l’l’escriptor Josep Vallverdú-que ha defensat el paper de la llengua-, o l’actor Oriol Grau. També han participat Toni Strubell, de Solidaritat Catalana, i Joan Tardà, d’Esquerra Republicana de Catalunya. Al final de l’acte els Torraires de Montblanc han aixecat un pilar de tres als peus de la Seu Vella.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s